Jordi Marcè
cronologia

Poliesportiu. Altafulla, Tarragona.

L'edifici conté un cos alt, el de la pista coberta que incorpora la zona d'espectadors, i un cos baix, sota la plaça, que incorpora la zona de vestidors, l'acces i l'administració i altres espais annexos. L' accés principal es produeix des de l'amfiteatre situat a l'entrada de la plaça. En aquest espai, previst per manifestacions i actes culturals, la façana d'accés al pavelló poliesportiu crea la pantalla de darrere de l'escenari, que concentra les vistes i anuncia l'entrada com un punt d'interés en l'espai públic.
Per assegurar una integració òptima en l'entorn i aconseguir un impacte visual positiu, el volum de la pista coberta tindrá a totes les façanes aplacat de pedra local d'Altafulla, i a les façanes longitudinals - lames horizontals de fusta.
La pérgola marca la connexió visual entre la pista i la plaça, i l'accés al balcó del pavelló (que no comunica con la pista). Aquesta relació crea múltiples possibilitats per organitzar actuacions culturals i d'oci fent servir al mateix temps l'espai públic exterior(l'agora, la plaça) i el pavelló.
Any: 2.008
Situació: Subsector Comunidó, PAU12-SUR1, Altafulla. Tarragona
Client: Ajuntament d'Altafulla
Superfície Construïda: 2.650m2
Constructora: VICSAN TORREDEMBARRA S.A.
Pressupost: 1.933.419 E