Jordi Marcè
cronologia

Parc de bombers del Port de Barcelona

El projecte proposa un sistema de caixes entrellaçades que delimiten la cantonada del solar i estableixen un clar funcionament al programa requerit.
Es proposa un accés de vehicular tant dels vehicles de bombers com privats pel Passeig de Montjuic i una sortida directa cap a l'Avinguda Josep Carner. L'accés de vianants es realitza amb claredat a través d'una nova plaça creada en la cantonada d'aquests dos vials, deixant espai així mateix a una petita àrea verda pública. La resta de l'espai del solar es reserva per al pati de maniobres i pràctiques que inclouen la torre de pràctiques ubicada en la cantonada sud del solar.
En planta baixa i entresòl es localitzen els espais tècnics i administratius que inclouen una sala de formació amb capacitat per a 70 persones, magatzems, habitacions de màquines, espai de fitxers, roba d'intervenció i un espai reservat per a l'Autoritat Portuària de Barcelona.
En planta primera es concentren les àrees de descans i servei per al personal que inclouen vestidors, habitacions de descans, aula de formació , gimnàs y un espai de cafeteria.Es busca la ventilació creuada en tot moment i el control tèrmic dels espais mitjançant un sistema de persianes i pèrgoles cap a la façana ponent.
Client: Ajuntament de Barcelona
Situació: Av.Josep Carner cantonada amb Passeig de Montjuïc
Superfície parcel.la: 4,405 m
Superfície construïda: 2,750 m
Any: 2.008