Jordi Marcè
cronologia

Policia Local. Platja d'aro, Girona.

El projecte, guanyador d'un concurs organitzat l'any 2005, es desenvolupa com una caixa de pedra, que s'obre en la seva façana principal per a rebre els ciutadans. Aquesta façana principal es projecta davant de la caixa com una estora de pedra que acull l'usuari quan accedeix a l'edifici.
L'espai d'accés a doble alçada permet rebre correctament els visitants, a més d'acollir les comunicacions verticals públiques de l'edifici. D'aquí, en planta baixa, s'accedeix a una zona pública, amb les oficines de diligències, i els espais de treball i atenció al públic.
A partir d'aquí, però amb un grau superior de privacitat, es distribueixen les Oficines d'Atenció al ciutadà, els despatxos de treball administratiu i la zona de calabossos.
En la planta primera es troben el despatx del Cap de la Policia Local, 2 sales de reunions, un petit bar/menjador i els vestuaris per als agents, separats en masculins i femenins.
Un edifici amb personalitat, una volumetria expressiva: caixa -oberta- de pedra, portal i aparador amb efectes de vidre i llum.
Any: 2.006
Situació: Platja d'Aro (Girona)
Client: Ajuntament de Platja d'Aro
Superfície construida: 675 m2
Pressupost: 951.000 (E)
Constructor: Vicsan Torredembarra, S.A.