Jordi Marcè
cronologia

Concurs. Nou Hospital Aquilino Tejeira. Panamà.

La clau del disseny del projecte es trova en orientar-li cap a l'usuari, de ser considerat amb el lloc, el paisatge, i establir una forma, una estructura que endreci l'Hospital sense conferir-li una rigidesa formal, espacial, i alhora amb un criteri modular, flexible, que permeti modificacions internes sense afectar a l'activitat assistencial.
El disseny s'ha orientat cap a les condicions i exigpencies particulars de cada tipus de pacients en funció de la seva edat, gènere i dels serveis dels que són usuaris, contemplant les variables ambientals, que no solen quedar expressads als programes funcionals de forma tan sistemática.
El model arquitectònic proposat està organitzat en base a dues galeries paral.leles, de circul.lació interna i externa, que donen lloc a tres bandes d'edificació de Sud a Nord: la primera destinada a accés principal i a les unitats i serveis destinats a Consultes Externes; la segona i central, als Serveis de Tractament i Diagnosi, i aquelles unitats que serveixen tan a pacients externs com a ingressats, i per tant requereixen una doble connexió amb les circul.lacions; la tercera, lligada a les circul.lacions internes (verticals i horitzontals), es destina als nivells superiors a Serveis Centrals de Tractament i Diagnosi i al seu nivell inferior amb contacte amb el viari, a Urgències i a Serveis Generals, com bugaderia.
Situació: Província de Coclé, Panamà.
Superfície àmbit: 50.000m2
Superfície construïda: 47.000m2
Any: 2017